Wandelweekends

Weeral wandelen, zult ge denken beste lezer. Misschien dekt de vlag hier niet de volle lading. Inderdaad, wat verstaan we onder 'wandelweekend' ?

In 1995 zijn we gestart met een eerste weekend te organiseren voor alle gildeleden. Met 23 deelnemers beleefden we in oktober een besneeuwd weekend in de Belgische Eiffel nabij Sankt-Vith. We wandelden er 's morgens door het zonovergoten sneeuwlandschap in een ongerepte natuur.

Na de middag hadden we een uitstap. Iedereen met de wagen volgde voor een verkennende uitstap langs de Ourtalroute naar de kerststallententoonstelling van Lossheim en zo verder naar de stad St. Vith. Na het avondeten werd er gekaart, een gezelschapsspel boven gehaald of gebabbeld bij een stevige pint. De basis was aldus gelegd voor iets wat nu reeds een stevige traditie betekent voor onze leden, een weekend met afwisselend wandelen, uitstappen doen in de onmiddellijke omgeving, lekker eten en drinken; en meest van al: gezellig samenzijn. Met volle teugen genietend van de vriendschap en de zorgeloosheid van het ogenblik. We hebben reeds vele aangename streken aangedaan: van de Belgische kust tot de Duitse Eifel: Sankt-Vith, Xhoris, Heer-sūr-Meuse, Blankenberge, Spa, Einhrur, Herbeumont, Houffalize.

We stellen van jaar tot jaar vast dat de groep aangroeit en tot op heden tot 80 deelnemers telt. Deelnemers van allerlei leeftijd en interesse: gezinnen met jonge kinderen, koppels van verschillende leeftijden, alleenstaande leden. Allemaal met een goed humeur, een vriendschappelijke ingesteldheid en genietend van de geborgenheid van de groep. We hopen dit nog talloze malen te kunnen overdoen, ook als organisator. Want de grootste beloning van het geleverde werk is te kunnen toezien op de goede samenhang van onze mensen en hun tevredenheid hierover.

Om u een beter idee te geven hoe het er aan toe gaat op zo een weekend kan u enkele foto’s bekijken:

 

Bekijk de foto’s onder de rubriek : Weekends